Kolacje / Przystawka / Śniadania

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli, idealna na kanapki.

Pasta z wędzonej makreli

Składniki:

  • 4 jajka (smak słodki – Ziemia)
  • majonez (smak słodki – Ziemia)
  • pieprz (smak ostry – Metal)
  • pęczek szczypiorku (smak ostry – Metal)
  • sól (smak słony – Woda)
  • makrela wędzona (smak słony – Woda)

Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Z makreli usuwamy skórę i dzielimy na kawałeczki, usuwając ości. Szczypiorek umyć i posiekać.

Do miski dodać pokrojone jajka, 2-3 łyżki majonezu, posiekany szczypiorek, świeżo zmielony pieprz, kawałki makreli. Wszystko dokładnie połączyć, dodać sól do smaku.

Pastę z makreli można przechowywać w lodówce do 3 dni.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *